ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевенският Административен съд отново се включва в образователна програма с гимназия „Интелект“

Общество
13.11.2017  |  14:06
164

Административният съд в Плевен и Държавната финансово-стопанска гимназия /ДФСГ/ „Интелект” в града се споразумяха да си сътрудничат за втора поредна година при изпълнение на Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”.

Образователната програма се реализира въз основа на сключено Споразумение за сътрудничество между Висшия съдебен съвет на Република България и Министерството на образованието и науката. Върховният административен съд и всички административни съдилища на територията на Република България са партньори по нея, съобщиха от Съдебната палата.

В рамките на програмата председателят на Административен съд – Плевен Полина Богданова – Кучева планира да изнесе 5 лекции пред ученици от два единайсети класа на ДФСГ „Интелект” през учебната 2017/2018 г. Темите на лекциите са свързани с характеристиката на съдебната система, Конституцията на Република България и преглед на основните права и задължения на гражданите, професията съдия и запознаване със статута на магистратите, какво представлява административното правосъдие и правата ни като граждани на Европейския съюз. В образователната програма се предвижда и посещение на място в Административен съд – Плевен на учениците от ДФСГ „Интелект“ за запознаване с дейността му и наблюдение на реален съдебен процес.

 Провеждането за втора поредна година на Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури” от страна на Административен съд – Плевен има за цел повишаване информираността на учениците за структурата, функциите и значението на съдебната власт в Република България и в частност на административното правосъдие.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design