ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевенски медици извадиха 14-килограмов тумор от яйчник на млада жена

Здраве
08.03.2018  |  14:23
600

Медици от Университетската болница „Д-р Георги Странски” в Плевен извадиха успешно близо 14-килограмова туморна формация от яйчник на млада жена. Операцията е извършена от екип от хирурзи, анестезиолог и акушер-гинеколог – проф. Димитър Стойков, д-р Ирина Декова, д-р Ивaн Атмажов, д-р Славейко Богданов и доц. Йордан Попов, съобщиха от здравното заведение.

„Тя постъпи с оплаквания в болницата. При прегледа открихме въпросната формация и се наложи операция. Жената имаше и редица придружаващи заболявания, които допълнително усложняваха нещата”, обясни доц. д-р Йордан Попов, началник на Клиника по акушерство и гинекология в Университетската болница.

Пациентката веднага след прегледа е приведена в Операционния блок, където е премахната туморната формация - диаметърът й се оказал над 50 см. Жената е настанена за наблюдение и вече се движи сама. Очаква се в края на седмицата да бъде настанена обратно в Клиника по акушерство и гинекология. Постоперативният период за момента протича нормално, обясни доц. Попов. Той подчерта изключително добрата съвместна работа между лекарите от отделните клиники, спасила живота на пациентката.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design