ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевенски Клуб по спортна акробатика изпрати отворено писмо до медиите

Спорт
07.08.2018  |  15:06
846
Пита защо Общината му прекратява договора за ползване на помещение в зала „Спартак“
Снимка: dariknews.bg

Отворено писмо до медиите изпрати плевенският Спортен клуб по акробатика с председател Галя Паралийска. Поводът – възникнал проблем с общинската база, която клубът ползва за тренировки.

„На 3 август бях поканена в деловодството на Община Плевен, за да ми бъде връчено предизвестие за прекратяване на 10-годишния договор, който клубът е сключил на 29 април 2013 г. С този договор на клуба беше предоставено помещение в зала „Спартак“ на улица „Кала тепе“ № 3 за провеждане на тренировки по спортна акробатика. В това помещение тренираме акробатика, художествена гимнастика и батут, като за всеки един от клубовете има отделен договор за ползване на определена квадратура. Пет години от сключването на договора не сме имали никакви индикации за някаква нередност в отношенията ни с ОП „Жилфонд“. От наша страна изпълняваме напълно коректно условията по договора, инвестирали сме и в базата съгласно инвестиционната програма, посочена при подписване на договора.

Въпреки това на 3 август изненадващо за клуба получихме предизвестие за прекратяване на договора. В случая страната, която иска прекратяване на договора, е Общинското предприятие „Жилфонд“ - Плевен. Договорът се прекратява БЕЗ ПРИЧИНА И МОТИВ.

При тези обстоятелства най-успешната школа по акробатика в Плевен е изправена пред угрозата да престане да съществува! Клубът е създаден през 1992 г., като през периода 1992 - 2000 година в него работят 16 треньори за подготвителни групи, треньори в Спортното училище, хореографи и корепетитори. Носители сме на множество медали от национални, европейски и световни първенства. В момента в Клуба тренират близо 50 деца, включително и ученици на Спортното училище.

Всичко това е на път да остане в историята! Тези деца и техните родители могат да се простят с голямата си любов - акробатиката. Спорт, който ги възпитава да се борят и успяват, да преодоляват трудности, да побеждават, да градят характери и да са далеч, много далеч от пороците на улицата. Парадоксално, но школа номер едно ОСТАВА БЕЗ БАЗА В ПЛЕВЕН. Научихме, че в Плевен вече е регистриран нов клуб по акробатика, който има претенции да тренира в зала „Спартак“.

Редно ли е да се изхвърля един клуб с традиции и постижения, за да влезе новосформиран без такива?

Обръщаме се към всички вас с молба – нека спре прехвърлянето на топката между институциите и нека заедно намерим начин, за да запазим тази спортна традиция в Плевен! Заради социалната роля на Клуба Община Плевен трябва да подкрепи и стимулира Клуба, не да го унищожава.

Отношението към спорта не е само снимки с отличените спортисти на церемонии и коктейли. Нужна е и работа по разрешаване проблемите на доказано успешните спортни клубове“ – пише в отвореното писмо Галя Паралийска.

„Повиках Галя Паралийска, за да намерим консенсусно решение, тъй като има втори клуб по акробатика в Плевен, създаден също от изявени акробати, които са дали на Плевен и на България доста от спортната си кариера. Имам и официално писмо от президента на Българската федерация по акробатика, за да съдействам за решаването на конфликта между създадения нов и съществуващия стар клуб по отношение на ползването на базата на Спортен комплекс „Спартак“. Поканих Галя Паралийска на среща и й казах: „Не ползвате този имот 24 часа в денонощието и е съвсем нормално да направим график, като ще намерим и юридическата формула, за да може и двата клуба да си провеждат тренировките, както правят и други клубове и съвместяват ползването на спортната база. Тя обаче не възприе нито един аргумент и категорично отказа“, коментира пред журналисти кметът на Плевен Георг Спартански. Той допълни, че е използвал този вариант, за да може, след като бъде прекратен договорът и „преминат всичките тези страсти“, да покани и двата клуба и да се разберат.

„Децата на Плевен не са на кмета, на Галя Паралийска или на Рени Недялкова – те са деца на Плевен“, каза още градоначалникът. Според него не е целесъобразно да има по два или повече клуба от различните спортни дисциплини в Плевен. „За мен това е излишно хабене на обществена енергия и на финансови средства, а и когато се разводняват усилията, резултатът не може да е концентриран“, каза още Георг Спартански.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design