ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевенски близнаци извоюваха първо и второ място на Международния турнир по плуване в Благоевград

Спорт
07.03.2018  |  15:33
1 924

С първо и второ място се завърнаха плевенските плувци Алекс и Дейвид Найденови - 10-годишни близнаци, от международното състезание „Пирин“. В турнира там са участвали повече от 520 плувци от над 40 отбора. Състезанието е организирано от едноименния клуб и се е провело на 50-метровия общински басейн в Благоевград. Турнирът е в календара на БФПС и в него са се състезавали плувци от шест възрасти – от деца, родени през 2009 г., до мъже и жени.

Само две седмици по-рано братята успешно участваха и в Международния турнир „Гладиатор“, организиран от клуб „Олимпия“ - София. Там завоюваха пет медала и първо място за възрастова група 2006 /2007 година.

Момчетата се занимават с плуване от три години и половина. В началото се записали, за да се научат да плуват. После се оказало, че ще тренират състезателно към Националната спортна академия /НСА/, и сега печелят много награди.

Близнаците казват, че понякога единият е по-бърз, а понякога - другият. Към отбора на НСА плевенските плувци се състезават от тази година. Досега Алекс и Дейвид са участвали в над 20 състезания, като от тях имат спечелени медали, купи, плакети.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design