ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевенската филхармония готви нов суперспектакъл - този път с „Аида“

Култура
10.05.2018  |  16:51
1 006
Това е най-зрелищната опера, която плевенчани заслужават да видят, твърди Любомир Дяковски

След големия успех с операта „Набуко“ миналото лято Плевенската филхармония ще изненада почитателите оперното изкуство с нов суперспектакъл. Този път с „Аида“ – смятана за най-добрата оперна творба на Джузепе Верди. Мястото ще бъде отново Летният театър в парк „Кайлъка“, а денят – 27 юни.

„В подготовката на тази опера хвърляме много усилия и ресурс. Много искам тя да стане. Това е най-зрелищната опера, която плевенчани заслужават да видят“, коментира днес директорът на Филхармонията Любомир Дяковски.

В главната роля на Аида зрителите ще видят и чуят Цветелина Василева. Дебютът й е в Сан Франциско Опера. Кариерата й минава през Чикаго, Миланската Скала, Ковънт Гардън и Метрополитън Опера. Досега не е пяла в България.

Прочутият тенор в тази опера ще бъде италианецът Дарио ди Виетри, който е пял три години в поредица от спектакли на Арена ди Верона. Другата звезда, която е поканена за ролята на Амнерис, е Саня Анастасия от Сърбия. Тя също е пяла на Арена ди Верона, където вече е изпълнявала тази роля.

Ролята на Царя на Египет ще изпълни Ивайло Джуров, ролята на Амонасро – Венцислав Анастасов, на Рамфис – Юлиян Константинов, а на жрицата – Емилия Джурова.

Диригент на спектакъла ще бъде Найден Тодоров.

„Безкрайно съм благодарен на Общината, че намери възможност да ни подкрепи в изпълнението на този проект, включително и с допълнителна финансова помощ. Благодаря и на Величко Великов – ако не беше той, нямаше да направим спектакли в Летния театър. Той прояви невероятен ентусиазъм и отзивчивост и ми даде увереност, че нещата ще станат“, каза Любомир Дяковски.

Заради успеха миналото лято операта „Набуко“ бъде поставена отново – на 2 юли в Летния театър. Този път в ролята на Набуко ще видим и чуем Венцеслав Анастасов, който има изяви на много от най-големите оперни сцени по света и е пял заедно с Пласидо Доминго, както и младия и талантлив тенор Георги Султанов, а в ролята на Абигайл отново ще е Йорданка Дерилова.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design