ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевен: Заловена участничка в ало измами се призна за виновна

Крими
22.04.2019  |  14:57
463
Снимка: архив

Участничка в телефонни измами е задържана от плевенски криминалисти и се призна за виновна, съобщи Областната дирекция на вътрешните работи в Плевен.

Полицейските действия под ръководството на прокурор от Районна прокуратура /РП/ в Плевен са започнали след постъпил сигнал за телефонна измама в областния град. На 14 февруари т. г. в Първо РУ се обадила 69-годишна плевенчанка. Тя обяснила, че след многократни разговори по домашния си телефон с мъж, представил се за служител на МВР, била измамена, че съдейства на полицията за задържане на телефонни измамници. Следвайки указанията, около 15 часа потърпевшата е предала на непозната сумата от 3150 лв.

В хода на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установена и задържана 50-годишна от село Ореш, област Велико Търново, която е посетила адреса и е взела парите. Задържана е за 24 часа и е привлечена в качеството на обвиняема за извършеното престъпление. Разпитана е пред съдия в Районен съд – Плевен, и признава вината си. Дава обяснения по случая, желае да сключи споразумение с РП - Плевен, като е възстановила част от взетата от нея сума. По случая работиха служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" - ОД на МВР – Плевен, и разследващ полицай под контрола на плевенската прокуратура.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design