ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевен: За първи път Медицинският университет ще проведе изнесени кандидатстудентски изпити

Здраве
19.01.2018  |  16:01
1 199

За първа година Медицински университет - Плевен /МУ - Плевен/ ще проведе изнесени предварителни изпити за бакалавърските си специалности. В градовете Монтана и Видин кандидат-студентите ще имат възможност да се явят на тест по биология за 9 специалности на висшето училище, водещи до придобиване на степен “Бакалавър” и “Професионален бакалавър”. Решението за изнесените изпити в тези области произтича от доказано най-високия процент кандидати от тези региони. Явявайки се на изнесените изпити, гимназистите ще получат оценка, която е равностойна на резултатите от предварителната и редовната сесия. Първият изнесен изпит ще се проведе в град Монтана на 24 февруари от 10.00 ч в МБАЛ “Д-р Стамен Илиев”, а приемането на заявления за участие ще става по електронна поща в периода 14-21 февруари. Вторият изнесен изпит е във Видин на 10 март от 10.00 ч в конферентната зала на хотел “Ровно”, а срокът за подаване на документи е 1-7 март.

За поредна година Медицински университет - Плевен стартира кандидатстудентската си кампания с провеждането на съботно-неделни подготвителни курсове по биология и химия за желаещите да кандидатстват “Медицина” и “Фармация”. Подготвителните курсове се провеждат от преподаватели на висшето училище по биология и химия от началото на януари, всяка събота и неделя, до 18 март. Програмите на двата курса са от 60 академични часа и съответстват на учебния материал от гимназиалния курс. Курсът по биология включва решаване и обсъждане на примерни тестове върху материала за 8, 9 и 10 клас. По време на кандидатстудентския курс по химия ще бъдат дадени указания за решаването на примерни задачи, които са включени в “Помагало по химия за кандидат-студенти” – издание на МУ - Плевен.

През последните години МУ - Плевен провежда активна целогодишна кандидатстудентска кампания под мотото “Успяваме заедно”, наситена с разнообразни инициативи и прояви. След изнесените изпити и подготвителните курсове тя ще продължи с посещения на мобилни групи в над 150 гимназии в цяла Северна България. Бъдещите кандидат-студенти ще имат възможност да проведат срещи разговори с представители на висшето училище – преподаватели и студенти. Инициативата ще завърши с отваряне на вратите на висшето училище на 1 март в Деня на кандидат-студента.

За поредна година Медицински университет – Плевен залага на успешното провеждане на предварителна изпитна сесия за кандидат-студенти през март и април 2018 г., резултатите от която имат еднаква тежест в балообразуването като изнесените и редовните изпити по биология и химия. Висшето училище признава за изпитни оценките над 5.50 от национални олимпиади по биология и химия за текущата година. Кандидат-студентите могат да подават документи за участие в изпитните сесии по три начина - електронно чрез сайта на университета, на място или в кандидатстудентските бюра в цялата страна.

 

Медицински университет – Плевен предлага обучение по 14 специалности, 4 магистърски и 10 бакалавърски програми в 5 професионални направления – медицина, фармация, здравни грижи, обществено здраве и социални дейности. Висшето училище привлича все повече български и чуждестранни студенти с облика си на новатор и пионер в развитието на роботизираната хирургия и телемедицината. След въвеждането в обучението на високотехнологична 3D медицинска маса за виртуални дисекции, вече функционира и 3D студио за демонстрации на хирургия на живо. По този начин студенти, докторанти и специализанти имат възможност да се потопят триизмерно в човешката анатомия и да участват в оперативната интервенция през очите на хирурга. Във фоайето на Телекомуникационния център бе открита уникална и единствена по рода си експозиция „История на минимално инвазивната хирургия“.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design