ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевен: Ученици подредиха кулинарна коледна изложба

Сити кулинар
20.12.2014  |  16:51
1 272
Празничната трапеза бе с сновна тема Игнажден и Коледните празници

Учениците от Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужванев Плевен демонстрираха днес кулинарни умения и умения по карвинг на Коледния базар в центъра на града. В демонстрацията се включиха и ученици от Професионалната гимназия по лозарство и винарство. Подредена бе празнична трапеза с основна тема Игнажден и Коледните празници.

 

Нова професия - „Карвинг - декоратор“, е предвидено да бъде включена в Държавния план-прием на ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване (ПГРТО) в Плевен през учебната 2015 - 2016 година. Идеята е резултат от дългогодишния опит като извънкласна форма в тази сфера по проект „Успех”, който гимназията има, научихме от нейния директор Невена Арабаджиева.

Заниманията по карвинг в училището продължават и в момента, като учениците посещават като извънкласна форма ателие по карвинг, наречено «Забавна кухня». Часовете се водят от преподавателката Татяна Михайлова. В ателието обучаваме децата как да декорират зеленчуците и плодовете, да ги гравират и изработват от тях различни фигури и форми, дори скулптури, сподели Татяна Михайлова. Интерес към карвинга проявяват както момичетата, така и момчетата.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design