ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевен: Ученици от цялата област участват в конкурс за рисунки „Аз и детското полицейско управление“

Култура
14.05.2019  |  13:38
296

Над 40 детски рисунки са представени в конкурс на тема „Аз и детското полицейско управление“, организиран в област Плевен. Инициативата е част от националната програма „Детско полицейско управление” (ДПУ), реализирайки една от целите „Ангажиране на свободното време на децата и популяризиране полицейската професия сред подрастващите“, информират от Областната дирекция на МВР в Плевен.

Детският конкурс за рисунка е заложен в националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2018/2019 година към МОН в РУ при ОДМВР - Плевен. В надпреварата на регионално ниво се включиха ученици от откритите 8 детски полицейски управление. Целта на конкурса е да се пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията на децата от „Детските полицейски управления” (ДПУ) за полицейската работа, основни познания за рисковете от престъпления и за начините на поведение и действие в конкретната ситуация. Акцент е и създаване на интерес към професията на полицая, възпитаване в съпричастност към проблемите на човека, готовност за оказване на помощ, желание за участие в дейности по опазване на обществения ред  и сигурност, насърчаване развитието и реализацията на проявени творчески заложби при децата.

Конкурсът се провежда в три етапа.

Първият етап - в училище, участниците имаха срок да изправят творбите си в срок до 9 май 2019 година. Оценяването на творбите е извършено от минимум тричленно жури с участието на организаторите, специалисти в областта на изобразителното изкуство и др.

Вторият етап - рисунките, спечелили първо, второ и трето място, са изпратени в ОДМВР - Плевен за тематичната изложба, представена във фоайето на сградата на улица „Сан Стефано“ №3.  

Третият етап е рисунките, спечелили първо, второ и трето място от изложбата, да бъдат изпратени за участие в конкурса на национално ниво.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design