ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевен: Ученици от 11 и 12 клас имат шанс да следят отблизо работата на местния парламент

Политика
02.11.2018  |  13:06
740
Най-младият общински съветник Йордан Грижов стартира проекта „Съветникът”
Йордан Грижов

Най-младият общински съветник в Общински съвет – Плевен Йордан Грижов постави началото на своя проект „Съветникът”. С него той иска да даде шанс на млад плевенчанин да стане общински съветник за един месец и да се запознае отблизо с работата на местния законодателен орган.

По време на този стаж победителят в проекта ще има възможността да се запознае с работата на Общински съвет – Плевен; да участва в обсъждане на въпроси и точки от дневния ред на града; да присъства на разискванията на различни въпроси в постоянните комисии „Младежки дейности, спорт и туризъм”, „Образователна политика и читалищна дейност” и „Устройство на територията, екология и земеделие”; да се запознае с всички „старейшини” на града; да има лична среща с председателя на Общинският съвет Мартин Митев; да бъде част от официалните гости по случай честване на 10-и декември – освобождението на Плевен; да присъства като гост на официалната декемврийска сесия на Общинския съвет. И най-важното, ще има възможността да зададе официално и лично въпрос към кмета на гр. Плевен – Георг Спартански, на който той ще отговори.

За да бъдете част от всичко това, е нужно да сте 11 или 12 клас от плевенско училище и да изпратите есе на тема „Плевен в моите очи” на имейл: Grizhov_9@abv.bg.

В есето може да предложите идеи за това какво е нужно на града, но и как то трябва да случи през призмата на един млад човек. В имейла е необходимо да посочите три имена, телефон за връзка и от кое училище сте.
Есетата могат да се изпращат от 1 до 25 ноември 2018 г. Победителят ще бъде обявен на 28 ноември.

След проведена кореспонденция с преподавателите от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ от катедра „Политически науки“ е станало ясно, че авторите на трите най-добри творби ще имат възможността да бъдат приети без приемен изпит в специалността „Политология” при тяхно желание.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design