ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевен: Три събития готви за 8 май читалище „Съгласие 1869”

Култура
02.05.2019  |  14:27
386

В навечерието на 11 май - Ден за почит на светите братя Кирил и Методий и професионален празник на библиотекаря, в читалище „Съгласие 1869” ще бъде открита изложба "Гутенберг и славянската писменост" на Центъра за славяно-византийски проучвания "Проф. Иван Дуйчев". Ще бъде представена и книгата "Опис на ръкописите на плевенското читалище "Съгласие 1869”. Откриването е на 8 май, сряда, в 17,30 ч. във фоайето на читалището. Очаква се да присъства проф. Аксиния Джурова, която е един от авторите на книгата.

Поздрав за всички гости ще бъде и предпремиерата на песента „На Плевен с любов” в изпълнение на вокална група „Арлекино” при „Съгласие 1869”. Преди дни децата записаха песента в студиото на Максим Горанов. Текстът е на Надежда Захариева, музиката – на Хайгашод Агасян. Поводът за създаването й е 150-годишният юбилей на читалище „Съгласие”, а официалната премиера ще е за празника на Плевен 15 май.

Малко по-късно – в 19,00 часа, в зала „Емил Димитров” започва концертът на Общински хор "Гена Димитрова", посветен на 9-и май.

Под диригентството на Анелия Дечева и клавирния съпровод на Мариана Мирчева ще чуем руски песни от военните години и от филмите “В бой идут одни старики”, “Новые приключения неуловимых”, “Два бойца”, “Белорусский вокзал” и много други.

Билети: на касата на читалището, цена – 4 лв.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design