ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевен: Тихомир Иванов със световна титла и покрит норматив за Доха

Спорт
11.07.2019  |  11:30
392
Успях да си направя подарък за рождения ден, сподели плевенчанинът, който е роден на 11 юли 1994 година

Водещият ни атлет в скока на височина Тихомир Иванов записа един от най-големите успехи в кариерата си. Ден преди да навърши 25 години днес, Иванов спечели световната титла за студенти на Универсиадата в Неапол (Ит) с личен резултат за годината от 2,30 м. Плевенчанинът преодоля 2,15 м и 2,21 м от първи опит. След това пропусна 2,24 м и преодоля 2,27 метра от трети опит, с което си осигури медал.

Останал сам в сектора, вече като шампион, възпитаникът на треньора Георги Гетов преодоля 230 см, а след това се пробва и 2,33 м. Алперен Ачет (Турция) и Андриус Глебаускас (Литва) останаха съответно на сребърната и бронзовата позиция с 2.24 м.

С резултат 2.30 м Тихомир Иванов остана само на сантиметър от личния си рекорд 2.31 м, но все пак това му стигна, за да покрие норматива за световното първенство на открито в Доха 2019.

Така атлетите ни за най-големия спортен форум за годината, който ще се проведе в столицата на Катар станаха пет. Стандарт за Доха имат вече Ивет Лалова-Колио (200 м), Мирела Демирева (скок височина), Габриела Петрова (троен скок), Радослава Мавродиева (гюле) и Тихомир Иванов (скок височина). С постижението си от Неапол Иванов вече дели седмо място в световната ранглиста за сезона заедно с още шест атлети.

Най-големите успехи досега на Иванов бяха финали на световни и европейски първенства, както и десето място на олимпийските игри в Рио 2016.

"Щастлив съм. Радвам се, че с точно такъв резултат спечелих титлата. Бях много близо до преодоляване на височината от 233 сантиметра, което е норматив за Токио. Има тепърва състезания. Първият ми опит беше много хубав, буквално си беше скочена височината, но си беше фаул в крайна сметка. Надявам се да имам още такива опити над 230 сантиметра. Радвам се, това да е стимул, това е първият ми медал", коментира Иванов. "Скача ми се много, надявам се да се запълни графика и за другия месец, завръщам се по един доста приличен начин, зная, че има хора, които вярват в мен. Успях да си направя подарък за рождения ден", добави Тихомир Иванов, който е роден на 11 юли 1994 година.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design