ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевен: Шофьор на камион отива на съд за катастрофа със загинала пешеходка

Общество
13.02.2018  |  15:49
328

Обвинителен акт срещу 55-годишен шофьор, причинил катастрофа със загинала пешеходка, внесе в съда Плевенската окръжна прокуратура. Пламен Д. трябва да отговаря за това, че на 21 август м. г. в село Обнова, при управление на камион „Волво” с прикачено към него ремарке, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на Любка Н., съобщиха от прокуратурата.

Обвиняемият работел като шофьор в международни превози. Във фаталния ден тръгнал от Русе с камион, натоварен с фибран, към Република Гърция. Около 16,50 ч. навлязъл в Обнова. Приближил пешеходна пътека тип „зебра”, сигнализирана с пътни знаци. По същото време пред него в същата посока и в същата лента се движил лек автомобил „Дачия Логан”, който спрял на пешеходната пътека и дал път на пресичащ пешеходец.

Когато товарният автомобил бил на разстояние 68,10 м от лекия автомобил, обвиняемият, движейки се със скорост 84,60 км/ч, натиснал спирачката. Разстоянието за спиране при тази скорост обаче било недостатъчно и камионът блъснал спрелия пред него автомобил. От задният ексцентричен удар лекият автомобил ударил пешеходката. В резултат на удара дачията се завъртяла. Преминала през северния тротоар на платното за движение и се качила на десния тротоар, където разрушила метална ограда на платното за движение. Щетите по блъснатата кола са оценени на 3 060 лв.

Пострадалата пешеходка била откарана в спешно отделение, където по-късно починала в резултат на уврежданията, получени от произшествието.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design