ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевен: Шампионска титла за Нора Рашева от първенството на Европейския съюз

Спорт
10.08.2018  |  10:32
643

Състезателката на Спортен клуб по шахмат  "Плевен XXI" Нора Рашева спечели първото място при момичетата до 10 години с резултат 7 точки от 9 възможни на първенството на Европейския съюз. Новината съобщи нейната треньорка Христинка Илиева.

Първенството се проведе в Мюрек, Австрия от 1 до 9 август в 4 възрастови групи - до 8, 10, 12 и 14 години. В групата до 10 години участваха общо 20 момичета и момчета от 9 страни от ЕС. Нора победи в 5 от партиите си и 4 завърши наравно. Така без загубена среща тя изпревари убедително шахматистките на Естония и Франция, като е в призовата тройка и в класирането при момчетата. В останалите 3 групи представянето на българските състезатели е следното: до 8 години Данаил Попзафиров е 2-ри със 7,5 точки, до 12 години Есат Рамаданов е 5-ти с 5,5 точки и до 14 години другата плевенска шахматистка Ева Русева е 2-ра с 4,5 точки.

От ръководството на клуба отправиха благодарности към Васил Антонов, управител на хотел „Ростов“, който финансира участието на Нора за първенството в Австрия и към майката на Нора Десислава Петрова, която я придружаваше на това състезание.

Това, което предстои пред Нора сега, е участие на Световно първенство през ноември в Испания.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design