ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевен: Рецидивист влиза за 6 години в затвора заради кражби и побой

Общество
08.12.2014  |  17:36
417

Шест години затвор при първоначален строг режим постанови Окръжният съд на Плевен за мъж, извършил серия кражби и побой над една от жертвата си.

Магистратите признаха подсъдимия В. Е. за виновен в това, че в периода от 1 до 20 септември преди година в Плевен при условията на опасен рецидив е откраднал автоматична пералня „Перла” за 80 лв., 4 нови джанти за лек автомобил за 120 лв. и 60 кг отпадъчно желязо на стойност 24 лв., или всичко на обща стойност 224 лева. За извършеното престъпление съдът е отсъдил за виновника 3 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване.

Със същата присъда съдът признава В.Е. за виновен и за кражба на ръчна транспортна количка на стойност 150 лв., като в този случай подсъдимият употребил и сила срещу жертвата си - нанесъл му поредица от удари с дърво по цялото тяло и го заплашил с убийство и запалване. За това престъпление В. Е. е осъден на 6 години затвор при първоначален строг режим. По този случай магистратите са решили, че В. Е. е невинен по втората част на обвинението, а именно, че е задигнал от жертвата си със сила мъжка чанта с 350 лв. в нея.

След кумулация на наказанията съдът е определил едно общо най-тежко за В. Е. от 6 години затвор при първоначален строг режим.

Решението на Окръжен съд - Плевен може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design