ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевен: Първо Районно управление с информация до Общинския съвет относно обществения ред

Крими
15.04.2019  |  13:04
390

Информация за състоянието на обществения ред и противодействието на престъпността на обслужваната от Първо РУ - Плевен, територия за периода януари - март 2019 г. ще бъде представена този месец в ПК „Обществен ред и сигурност“ на Общински съвет - Плевен. Данните са изпратени от гл. инспектор Лидия Петкова до председателя на местния парламент Мартин Митев, който е резолирал справката за предстоящото заседание на комисията.

През отчетния период на територията на Първо РУ - Плевен, са регистрирани 266 сигнала за престъпления, докато за същия период на 2018 год. те са били 270. За същия период са разкрити 98 престъпления при 60 броя за миналогодишния период, като е увеличен процентът на разкриваемост с 15.28%, информира гл. инспектор Лидия Петкова. Анализирайки извършените престъпления, от Първо РУ - Плевен, посочват, че при престъпленията против собствеността на гражданите като цяло се наблюдава намаляване с 45 броя - 125/170 бр., налице е и увеличение на разкриваемостта на този тип криминални прояви. Отчита се намаление по почти всички домови кражби. Намаляване бележат и регистрираните престъпления, свързани с наркотични вещества.

През периода 37 служители от сектор „Охранителна полиция" са участвали при провеждането на 24 специализирани полицейски операции. Служителите от "Териториална полиция" и ППД са съставили общо 1137 акта за установяване на административни нарушения. През отчетния период са извършени и 95 проверки на лица за съхранение на притежаваното от тях огнестрелно оръжие, както и на 73 обекта с общоопасни средства и по ЗЧОД.

Цялата информация от Първо РУ - Плевен, за периода януари - март 2019 г., предоставена до ОбС - Плевен, е публикувана на страницата на местния парламент - https://obs.pleven.bg/, раздел „Заседания“ - „Заседания на постоянни комисии“ за месец април 2019 - https://obs.pleven.bg/bg/materiali-za-zasedaniya-na-postoyanni-komisii-za-mesets-april-2019-g

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design