ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевен: Продължава регистрацията за предстоящата международна ХАЙФУ конференция

Здраве
07.05.2018  |  10:37
2 695

На 8 юни в Телекомуникационния ендоскопски център към Медицинския университет в Плевен /МУ - Плевен/ предстои провеждането на Втората ;еждународна ХАЙФУ конференция. Тя ще бъде на тема „Настояща клинична практика и бъдещи перспективи“, съобщиха от висшето училище.

Целта на форума е да бъде направен окончателен доклад за резултатите от двустранния научен проект, озаглавен "Проучване на възможностите на ХАЙФУ технологията за лечение на миомна болест при български и китайски пациентки като неинвазивен, алтернативен на хирургията метод“.

Проектът се финансира от Министерството на науката и технологиите на Китайската народна република и Фонд „Научни изследвания“ към Министерството на образованието и науката на България. Партньори по проекта са Медицински университет - Плевен, ХАЙФУ Център към УМБАЛ "Света Марина" - Плевен и Втора асоциирана болница към Медицинския университет Чонгчинг, Китай.

За втори път форумът ще се превърне в платформа за обмен на знания, идеи и опит между специалисти в различни клинични приложения на HIFU (ХАЙФУ) терапията с по-широк кръг от медицинска аудитория на национално и международно ниво. Част от гост-лекторите на събитието са професори от водещи клинични центрове в Европа, както и китайските партньори от Втора асоциирана болница към Медицинския университет Чонгчинг, Китай.

Първата у нас международна научна конференция за приложение на иновативната ХАЙФУ технология се проведе в Медицински университет – Плевен на 22 април 2016 г. Форумът привлече аудитория от над 150 специалисти от България, Румъния, Македония, Гърция, Литва и Русия, които се запознаха с опита на водещи лектори от университетските болници в Барселона, Испания; Бон, Германия; Чонкчинг, Китай, а също и от Румъния и България.

Фокусираната ултразвукова хирургия е революционен, радикално нов подход при третирането на новообразувания в човешкото тяло (тумори) - както доброкачествени, така и злокачествени. Това е напълно неинвазивна медицинска терапия, при която чрез насочен ултразвуков сигнал и при уникална прецизност се постига аблация (стопяване) на новообразуванието. Терапията е органосъхраняваща, без конвенционална хирургична интервенция - без разрези, без кръвозагуба, с минимален риск от инфекции и липса на оперативен стрес. В опитните световни ХАЙФУ центрове рискът от усложнения е под 0.5%.

Регистрация за Втората международна ХАЙФУ конференция все още може да се направи до 21 май.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design