ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевен: Премиерът Борисов инспектира трасето за АМ „Хемус“ в участък до плевенското село Ралево

Общество
17.05.2019  |  14:10
374
Стигне ли магистралата до тук, ще трябва да правим обходен път и на Плевен, заяви министър-председателят

„Стигне ли магистралата дотук, ще трябва да направим обходен път и на Плевен, както правим на Ловеч. С „Хемус” брутният вътрешен продукт в този регион ще се вдигне с минимум 10 процента.”

Това заяви днес премиерът Бойко Борисов на мястото, където трябва да бъде пътният възел от магистрала „Хемус” между Плевен и Ловеч. Той инспектира началото на строителните работи заедно с вицепремиера Томислав Дончев, финансовия министър Владислав Горанов и зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

„Целта е да направим проекта за магистрала „Хемус” необратим. За радост промените в ЗДС минаха в парламента. Надявам се, че президентът няма да им наложи вето. Сега ще можем да строим, а при отчуждителните процедури в съда ще се решават евентуалните спорове със собствениците за цената на земята. Ако те не са съгласни с нашата цена от 300-400 евро на квадратен метър и съдът отсъди 1000 евро, ние ще ги платим, но през това време ще се строи”, каза още Борисов.

„Това е краят на отсечката, която стартирахме преди две седмици – краят на 56-километровия участък. От тук сближаваме лъча по посока Ябланица –  с три участъка и шест подучастъка. Да сме живи и здрави, до края 2020 г. тук ще има магистрала и ще започнем строителството й към Велико Търново”, поясни Николай Нанков.

„Тол системата е справедлива. Въпросът е да направим така, че тежкият трафик над 3,5 тона, който най-много износва пътните съоръжения, да си плаща. И с тия пари да се поддържат старите пътища. Ей сега минах по мостовете на  „Хемус” – 37-38 години не са пипани. Дори частични ремонти не са правени. Иначе на приказки са много силни всички. На практика правим нови мостове, защото от колоната до горе основното съоръжение всичко се прави наново”, заяви още премиерът Бойко Борисов. 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design