ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевен: Председателят на Общинския съвет пожела успех на участниците в детска олимпиада по пътна безопасност

Общество
21.02.2019  |  16:23
366

„Всяка една инициатива, свързана с децата - тяхното здраве, безопасност и развитие, трябва да бъде подкрепяна безрезервно. Темата за безопасността на пътя е една от актуалните. Това е проблем, който не бива да бъде подценяван и в никакъв случай - пренебрегван.“

С тези думи председателят на Общински съвет - Плевен, Мартин Митев се обърна днес към участниците в детската олимпиада по пътна безопасност, организирана в града от Института за пътна безопасност с подкрепата на местната власт. Състезанието се проведе в зала „Катя Попова“, която в случая се оказа тясна, за да побере желаещите да се включат в инициативата.

„Всеки един ежедневно взима някакви решения като участник в движението на пътя. При пресичане на пешеходна пътека например. Далеч съм от мисълта, че не познавате сигнализацията на светофарите. Но дори на пешеходна - вие пак трябва да се огледате. Когато карате велосипед - вие също сте участници в движението и трябва да прецените ситуацията на пътя. Т. е. дори да познавате добре правилата за движение - трябва да бъдете внимателни. Човек винаги има какво да учи, така е и с правилата за пътна безопасност“, обърна се към учениците Мартин Митев. Той посочи, че първите уроци в тази сфера всеки един получава в семейството. След това идват часовете и знанията в училище. За безопасността на пътя своята роля имат и институциите - с дискусии, адекватни закони, добри пътища. „Т. е. възпитанието на безопасно поведение на пътя от най-ранна възраст е споделена отговорност - на родители, учители, институции. Пожелавам ви днес да се забавлявате и забавлявайки се - да научите неща, които ще ви бъдат полезни и ще ви предпазят на пътя“, пожела на участниците в олимпиадата председателят на местния парламент. Успех на децата пожела и Албена Тотева - директор на Регионалното управление по образование в Плевен.

Разпределени в два отбора, днес ученици от различни плевенски училища отговаряха на въпроси като: каква е допустимата скорост за един лек автомобил в населено място и на магистрала, как влияе употребата на алкохол върху реакцията на шофьора зад волана, какво превозно средство е каруцата и т. н. Очаквано надпреварата премина емоционално и атрактивно за децата. Помощ в ролята на жокер „Обади се на приятел“ оказа и председателят на ОбС - Плевен, Мартин Митев.

По регламент олимпиадата по пътна безопасност ще премине в два кръга, които ще се проведат в следващите месеци.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design