ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевен: Откриха тържествено Факултета по фармация към Медицинския университет

Здраве
01.11.2018  |  16:25
514

С водосвет, отслужен от Плевенския митрополит Игнатий и свещеници от православните храмове в града, в Деня на народните будители в Плевен тържествено беше открит факултет „Фармация“ към Медицинския университет.

Официални гости на откриването бяха вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, зам.-министърът на МОН Петър Николов, главният секретар на Министерството на здравеопазването проф. Красимир Гигов, депутатите д-р Калин Поповски, Стефан Бурджев и проф. Анелия Клисарова, областният управител Мирослав Петров, председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев, кметът Георг Спартански, неговите предшественици Румен Петков и Найден Зеленогорски, бивши и настоящи преподаватели в Медицинския университет, студенти и приятели на вуза.

Лентата на новия факултет прерязаха тържествено вицепремиерът Красимир Каракачанов и ректорът на Медицинския университет проф. д-р Славчо Томов. След това гостите имаха възможност да разгледат и базата на новото звено.

Факултетът по фармация е разкрит с Решение на Народното събрание от 30 март 2016 г. в структурата на Медицински университет - Плевен. Декан на Факултета е проф. Тони Йонков Веков, д.м.н. МУ - Плевен стартира с първи прием от 30 студенти по държавна поръчка за специалност „Фармация“ през академичната 2016/2017 година. Днес във Факултета се обучават общо 134 студенти по фармация, бъдещи магистър-фармацевти.

След тържественото откриване на Факултета по фармация в зала „Амброаз Паре“ на ТЕЛЕЦ се състоя и церемония за удостояване с плакети на 28 преподаватели, израснали академично през изминалата една година чрез придобиване на нови академични степени и длъжности. Общият брой на защитилите образователно-научна степен „доктор“ е 13, придобилите научна степен „доктор на науките“ – 2, заелите академичните длъжности „гл. асистент“ – 12, „доцент“ – 12 и „професор“ – 4. Акцент в церемонията бе връчването на специалната награда на името на проф. Константин Чилов на проф. Евгения Йорданова. Отличието се връчва от Министерството на здравеопазването и Българската академия на науките. Специално по този повод в Плевен бе главният секретар на МЗ проф. Красимир Гигов. Той връчи на проф. Славчо Томов икона и поздравителен адрес от името на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design