ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевен: Откриха тържествено академичната учебна година в Педагогическия колеж

Общество
02.10.2017  |  14:35
1 035
Първокурсниците са 75, кандидат-студентите са били три пъти повече

Новата академична учебна година в плевенския Педагогически колеж към ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" бе открита тържествено днес. За първи път в живота си в такава церемония участваха 75 първокурсници. В отминалата кандидатстудентска кампания за едно място в колежа са се състезавали трима младежи, стана ясно преди тържеството.

„На добър път и успешна академична година!“ пожелаха на студентите и преподавателите  в колежа официалните гости. Сред тях бяха Стефан Милев, зам.-кмет на Плевен, Татяна Божинова, зам. областен управител, Янка Такева, председател на СБУ, Весела Йотова, старши експерт в РУО, директори на образователни институции, партньори на колежа, Атанас Кършев, експерт на Министерството на младежта и спорта за Плевенска и Ловешка област.

„Не знам дали осъзнавате, но днес е особен ден за вас - обърна се към първокурсниците директорът на колежа доц. Емил Бузов. – Това е ден на преход между средното и висшето образование. А идеята на висшето образование е да ви даде онази образователна сила, която да ви направи, от една страна, достойни граждани на нашата страна, а, от друга – ревностни защитници на демократичното българско образование. Много ще се радвам, ако в Педагогическия колеж – Плевен вие преоткриете още веднъж вашите мечти, идеи, надежди. Да станете онези компетентни учители, които да бъдат търсени от всяка една образователна институция. На добър час!“

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design