ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевен: Окръжната прокуратура отчете свършеното през 2018-а

Общество
14.04.2019  |  15:33
275
8428 досъдебни производства са наблюдавали прокурорите от Плевенския съдебен окръг през годината
Снимка: Окръжна прокуратура

Плевенската окръжна прокуратура отчете свършеното от окръжните и районните прокурори в съдебния окръг през 2018 г., съобщиха от държавното обвинение.

На отчетното събрание присъстваха Валери Първанов – завеждащ отдел „Досъдебен“ при Върховна касационна прокуратура, Емилия Пенева – прокурор в отдел „Специализиран“ при Върховна касационна прокуратура, Димитър Лещаков – прокурор в Апелативна прокуратура - Велико Търново, и Цветан Маринов – прокурор в Апелативна прокуратура - Велико Търново. Присъстваха и председателите на Окръжен съд - Плевен, Административен съд - Плевен, и Районен съд - Плевен, началниците на затворите в Плевен и Белене, представители на ОДМВР - Плевен, и Адвокатска колегия - Плевен, областният управител на Плевен и кметът на Плевен.

Окръжният прокурор Ваня Савова представи резюме на отчетния доклад, като посочи основните акценти от дейността на прокуратурата за 2018 г.

През 2018 г. прокурорите от Плевенския съдебен район са наблюдавали 8428 досъдебни производства. От наблюдаваните досъдебни производства 796 са бързи производства.

През годината е приключило разследването по 7017 досъдебни производства, което е 83% от общия брой наблюдавани.

В съдилищата в Плевенския съдебен район са внесени 1630 прокурорски акта, с които на съд са предадени 1781 лица. През 2018 г. с влезли в сила съдебни актове са осъдени и санкционирани 1620 лица.

По внесени искания в съда на 108 лица е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Отчете се намаление на броя на върнатите от съда дела, както и на постановените оправдателни присъди.

В прокуратурите от съдебния район са получени за изпълнение 982 присъди и споразумения.

През 2018 г. прокурорите са изготвили и изпратили 23 молби за правна помощ по наказателни дела. От държави - членки на Европейския съюз, са получени 79 искания за правна помощ. Прокурорите от Окръжна прокуратура - Плевен, са участвали в 84 заседания, свързани с международното правно сътрудничество по НПК и ЗЕЕЗА, и 45 съдебни производства по признаване и изпълнение на присъда на чужд съд.

В дейността по надзора за законност прокурорите от съдебния район са проверили 2860 броя административни актове - общи, индивидуални, нормативни и вътрешнослужебни.

Прокурорите от Окръжна прокуратура - Плевен, са взели участие по 585 административни дела. Изготвени и внесени са 52 протеста срещу подзаконови нормативни актове, от които 33 са разгледани и уважени.

Валери Първанов, Емилия Пенева, Димитър Лещаков и Цветан Маринов дадоха положителна оценка за работата на прокурорите от Плевенския съдебен район.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design