ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевен: Общо 20 години затвор получиха трима подсъдими за среднощен грабеж

Крими
08.11.2018  |  13:41
385

По обвинение на Плевенската окръжна прокуратура трима мъже бяха осъдени за грабеж, унищожаване на чужда собственост и влизане в чуждо жилище. Асан С. и Самуил С. получиха по осем години затвор при строг режим, а на Саалим С. е наложено наказание от четири години и десет месеца лишаване от свобода при същия режим на изтърпяване, съобщиха от държавното обвинение.

Тримата са признати за виновни за това, че на 20 октомври 2017 г. в с. Бръшляница в съучастие, със сила и заплахи отнели от собствениците им златен синджир с тегло 20 грама на стойност 1260 лева и сума в размер на 810 лева, всичко на обща стойност 2070 лева. Признати са за виновни и по повдигнатите им обвинения, че унищожили стъкло на лек автомобил, стъкла от стъклопакет и др., и влизане в чуждо жилище, като деянието е извършено нощем.

Обвиняемите решили да извършат грабеж от семейство, тъй като знаели, че се занимават с изкупуване на билки и имат пари. На 20 октомври м. г. около 02,40 ч. тримата отишли до дома им, счупили с дървени колове, които носели, стъклата на входната врата и на единия прозорец. Влезли в къщата, в която се намирало семейството и децата им, отправили им заплахи с искане да дадат парите, които имат. Претършували навсякъде, като взели 810 лв. и златен ланец, след което си тръгнали.

По искане на прокуратурата тримата извършители са с взети мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Велико Търново.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design