ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевен: Общинските комисии ще обсъждат молба от монаси

Общество
10.01.2019  |  14:45
393

Постоянните комисии на местния парламент в Плевен ще обсъждат писмо с молба за финансова помощ за изграждане на параклис, изпратено от монаси от Църногорския манастир „Св. безсребърници Козма и Дамян“ край с. Гигинци. То е подписано от игумена на манастира архимандрит Никанор и от монах Захарий, съобщиха от плевенския Общински съвет.

Двамата божи служители се обръщат към плевенския кмет Георг Спартански Община Плевен да подкрепи усилията им за създаването на „нова и благолепна обител – скита „Рождество на св. Йоан Предтеча“ с параклис в село Брегаре, община Долна Митрополия“.

„Водени от стремеж едновременно с материалното съграждане на тази благолепна обител да подпомогнем и духовното възраждане на нашето общество, се обръщаме към Вас с молба за финансова подкрепа от страна на Община Плевен, която добросъвестно ще бъде използвана за извършване на започнатите строителни дейности по изграждане на новия параклис”, пишат авторите на писмото.

Те посочват още: „Убедени във Вашето милосърдие и съпричастност към нашето Богоугодно и народно дело, Ви молим най-смирено да проявите снизхождение и да подпомогнете нашата обител, която се явява единственият български манастир в тази част на Северна България и с основание може да се смята за начатък на едно бъдещо духовно и просветно-нравствено огнище.”

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design