ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевен: Общинари аплодираха шахматисти шампиони от Математическата

Спорт
11.06.2018  |  16:54
1 096

Отборът по шахмат /V - VII клас/ на Математическата гимназия „Гео Милев“ днес бе посрещнат с аплодисменти от кмета Георг Спартански и шефовете на отдели, дирекции и фирми в общинската администрация на Плевен. Поводът – спечелената отборна шампионска титла на финалите на  ученическите игри по шах в Бургас. С девет победи от девет срещи шахматистите на Математическата - Валентин Митев, Кристиан Милев, Ева Русева, Кристиан Георгиев и Катрин Нинова, не са дали никакъв шанс на съперниците си за първото място.

„Състезанието беше доста натоварено, но децата се справиха отлично. Първия ден играхме три кръга сутринта и три кръга след обяд. Втория ден играхме още три кръга сутринта. Дори аз не очаквах, че ще постигнат толкова категорична победа, защото конкуренцията беше сериозна. Имаше много трудни партии, но децата успяха да се справят с напрежението, за което им благодаря“, разказа ръководителят на отбора Георги Чудомиров.

Той допълни, че Валентин Митев, който е играл на първа дъска с най-силните състезатели от останалите отбори, се е класирал на второ място. Ева Русева е играла на четвърта дъска и също се е класирала втора. Двамата са получили индивидуални награди.

Георги Чудомиров съобщи още, че вчера от републикански финали в Хасково са се върнали и другите шахматисти на плевенската Математическа гимназия – VIII – X клас. Те са спечелили престижното трето място.

Кметът припомни, че Валентин Митев и Кристиан Милев участваха миналата година в сеанса на 20 дъски, който Веселин Топалов даде в Плевен. Двете момчета са от малкото плевенски шахматисти, които тогава постигнаха „равен“ срещу световния шампион.

„Поздравявам ви с този чудесен успех! Радвам се много за вас, защото знам, че сте го постигнали с много труд. Бъдете здрави и да продължавате все така напред. Сигурен съм, че каквото и да изберете в бъдеще за професионалната ви реализация, ще бъдете успешни“, поздрави шампионите Георг Спартански.

 

 

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design