ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевен: На Никулден гледаме ансамбъл „Мизия” по БНТ, на 19 декември – в Театъра

Общество
05.12.2014  |  17:43
350

С фолклорния спектакъл „Хубост за бъдни времена” ансамбъл „Мизия” при читалище „Съгласие 1869” - гр.Плевен ще зарадва плевенчани в навечерието на Коледа. Проектът е по Програмата на Община Плевен за финансиране проекти на културни организации за 2014 г. и е по повод 145 години от основаването на читалището и 35 години от създаването на ФА „Мизия”.

По същите поводи БНТ 1 засне филм за Ансамбъла. Предаването "Иде нашенска музика", което е посветено на плевенските танцьори, ще се излъчи на 6 декември (събота) от 13.00 ч. по канал 1 на БНТ.

Изненадата на спектакъла „Хубост за бъдни времена” ще бъде финалния танц, издаде художественият ръководител Михаил Денев. В него ще вземат участие всички танцьори от „Мизия”, както и тези от танцов клуб „Кайлъка”, бивши танцьори в Ансамбъла. Над 80 души на възраст между 6 и над 60 години ще се надиграват на сцената. Любопитното е, че между тях има деца и родители. В програмата са включени танци от всички етнографски области на страната. „Хореографията и сценичното представяне са нови, но ние просто продължаваме традицията, не измисляме нищо. Ние черпим от извора, без да го мътим. Дай Боже това наследство да остане и след нас”, пожелава си художественият ръководител на ансамбъла Михаил Денев.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design