ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевен: Множество археологически ценности и наркотик са открити при полицейска операция

Крими
02.11.2018  |  13:30
361
Случаят се наблюдава от Окръжната прокуратура в Плевен
Снимка: архив

Предмети с културно-историческа стойност и наркотици са установени и иззети от частни домове в Червен бряг при операция на Главната дирекция „Национална полиция“ /ГДНП/ и Областната дирекция на вътрешните работи в Плевен.

Първоначално е получена информация в сектор „Културно-исторически ценности“, ГДНП, че 33-годишен е предложил за продан в интернет сайт антични монети. Веднага са предприети необходимите действия и е претърсено жилище в Червен бряг, където са открити и иззети археологически предмети. Открит е и полиетиленов плик с наркотик.

При допълнителни действия по разследването в рамките на операцията е установено, че в свой имот в Червен бряг 57-годишен е обособил ателие за реставрация на незаконно придобити археологически и културни ценности. В стая, пригодена за котелно помещение, и в таванско помещение са намерени и иззети общо 84 предмета, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред – монети, накити, старинни предмети от бита, антична керамика и каменни сечива от праисторията. Намерените предмети са иззети и се намират на съхранение в полицията. Образувано е досъдебно производство.

Работата по случая продължава под ръководството на прокурор от Окръжната прокуратура в Плевен, съобщи Областната дирекция на МВР.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design