ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевен: Международната магистърска програма на Софийския университет избра Плевен за първия си изнесен модул

Общество
07.12.2014  |  15:31
356

Международната магистърска програма по „Право на ЕС“ на Софийския университет е избрала Плевен за първия си изнесен модул в Северна България, по който вече върви и първи лекционен курс. Новината съобщи в Плевен днес лично доц. д-р Атанас Семов от Юридическия факултет на Софийския университет ”Св. Климент Охридски” и ръководител на Програмата.

В модула участват магистрати от административните съдилища в Плевен, Ловеч, Русе и Добрич, съдии от окръжните съдилища в Плевен, Русе и в Добрич и представители на Районен съд - Плевен.

 

Решението за провеждането му именно в Плевен идва след като административни магистрати в града са сред първите в страната, получили допълнителна квалификация по европейско право. Обучението е продължило около година и е по европейски проект.

 

Факт е и първото реално последствие в резултат на работата по проекта. Днес беше съобщено, че съдия Катя Арабаджиева от Административен съд – Плевен, е направила първото в историята на Плевен запитване до съда в Люксембург. Запитването е по Закона за акцизите и данъчните складове, а отговорът се очаква да пристигне след около 1-2 години. Практиката обаче, която ще се създаде по казуса, ще важи за цялата европейска общност, коментира доц. Семов. Той информира, че досега от България има отправени общо 76 запитвания до съда в Люксембург, и то основно по данъчните закони.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design