ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевен: Майките на деца с увреждания отново на протести

Здраве
02.10.2018  |  17:06
1 285

Четири месеца след опъването на палатка до парламента майките от инициативата "Системата ни убива" излизат отново на протести в цялата страна с искания за реформа в социалната, здравната, образователната и правосъдната система. Серията от протести, в това число и в Плевен, започна ден след поредното връщане на закона за хората с увреждания за нови поправки заради забележки от страна на Финансовото министерство и Министерския съвет.

"Ние нямаме избор и ще бъдем навън във всички градове и ще приключим, когато стане някаква реформа", каза по повод протеста на майките на деца с увреждания Вера Иванова от Конфедерацията за защита правата на децата. Днешният протест ще бъде началото на серия от такива инициативи и ще защитава исканията за реформи в социалната система.
Междувременно стана ясно, че дни след края на общественото му обсъждане законът за хората с увреждания отново ще претърпи промени, което ще забави придвижването му към Министерския съвет и Народното събрание. До поредното му преработване се стигна, след като омбудсманът Мая Манолова обяви, че новият вариант на закона е осакатен и от него са извадени ключови за реформата текстове, а националните организации на хората с увреждания изразиха недоволство, че този вариант им е изпратен в последния момент.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design