ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевен: Магистрати изнесоха четири лекции на ученици от „Петър Берон“

Общество
21.02.2019  |  15:12
284

На 20 февруари се проведе последната от редицата лекции на съдии от Плевенския окръжен съд пред ученици от ОУ „Петър Берон“ – Плевен. Инициативата е на самото училище, съобщиха от съдебната палата в града.

Лекциите бяха общо 4 и се проведоха по предварително уточнен график в сградата на училището, пред ученици от седми, шести и пети клас. Лектори бяха заместник-председателите на Окръжен съд - Плевен – съдия Екатерина Панова и съдия Емил Банков. Те запознаха децата с професията на съдиите, прокурорите, следователите и адвокатите, хулиганските прояви на непълнолетните лица и последиците от тях, възпитателните мерки за деца при противообществени прояви и начина и местата за прилагането им.

Целта на тази инициатива е повишаването на правната култура на учениците относно правата и задълженията, които имат като граждани на Република България, както и запознаването им с работата на магистратите.

Предстои посещение на ученици от ОУ „Петър Берон“ в сградата на Окръжен съд - Плевен, където да видят реално какви са особеностите при влизане в съдебната палата, какво представлява съдебната зала и какви са правилата при провеждането на едно съдебно заседание.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design