ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевен: Иззеха над 13 000 кутии с цигари без бандерол при акции на ДАНС

Общество
20.10.2014  |  14:56
500
Предполагаемите щети от невнесен акциз за държавния бюджет се изчисляват за над 50 000 лева

Огромни количества кутии с цигари без акцизен бандерол са иззети в Плевенско при акции на ДАНС. За проведените две операции на територията на областта подробности съобщиха от Агенцията.

Първата операция е проведена на територията на община Плевен, съвместно с органите на МВР под ръководството и надзора на Районна прокуратура - Плевен. При проверка в лекотоварен автомобил с българска регистрация са открити и иззети 8500 кутии цигари без акцизен бандерол. Водачът на автомобила е задържан за 24 часа. Предполагаемите щети от невнесен акциз за бюджета на държавата се изчисляват за около 32 000 лева.

Втората специализирана операция за пресичане на незаконна търговия с акцизни стоки е била на територията на град Плевен. При проверка на лекотоварен автомобил с българска регистрация са открити и иззети 5000 кутии цигари от различни марки без акцизен бандерол. За 24 часа са задържани водачът на автомобила и спътникът му. Предполагаемите щети от невнесен акциз за бюджета на държавата са на стойност около 20 000 лева.

И по двата случая са образувани досъдебни производства.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design