ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевен и областта да бъдат обявени за зона, свободна от чужда бойна техника, настояват бивши военни

Общество
14.01.2015  |  16:35
382

Плевен и Плевенска област да бъдат обявени за зона, свободна от чужда бойна техника и военни формирования, за това настояват от регионалното Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов“. Позицията на организацията, която обединява бивши военнослужещи, бе огласена днес на среща с медиите от председателя й Радослав Георгиев. Представен бе и текст на декларация по този повод.

Заявяваме тази наша позиция сега, защото смятаме, че в случая по въпроса са нужни превантивни действия, а не постфактум да коментираме нещата, обяви Георгиев. Като аргумент той посочи и напрежението, което по думите му съществува между Русия и други държави и съюзи. „Тези противоречия, явни и завоалирани, в един момент ще доведат до военна заплаха и опасност от стълкновение. И мирът на Европейския континент и в света вероятно ще бъде подложен на поредното голямо изпитание“, се казва в декларацията на Сдружение „Артилерия“. „Ние считаме за недопустимо свещената българска земя да се използва като плацдарм за агресия. По никакъв начин не трябва да се допуска и най-малкият риск, който да застраши живота на хората и тяхното имущество“, се посочва още в документа.

Позицията на „Артилерия“ е подкрепена от Националния съюз по безопасност и охрана и Авиационно сдружение „Криле“. Ще търсим подкрепа и от други национално отговорни формирования, заяви Радослав Георгиев.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design