ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевен: Фестивална седмица за Драматично-куклен театър „Иван Радоев“

Култура
16.05.2019  |  14:50
324
Снимка: архив

Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ участва в два престижни международни фестивала тази седмица. Това са „Тара-ра-бумбия“ в Благоевград и Фестивалът на комедийния спектакъл в Габрово.

Международният театрален фестивал „Тара-ра-бумбия“ се провежда от 10 до 20 май в Благоевград. В него плевенският театър се представя с авторската пиеса „Страсти Илиеви“ на Димо Дешев и представлението „Играчи“ от Гогол. На 13 май на сцената на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ премина моноспектакълът „Страсти Илиеви“ от Димо Дешев. В него участва Игор Дамянов. Пиесата е написана преди 37 години и до момента има десетки представления на сцената на българските театри.

На 14 май плевенската трупа се представи с „Картоиграчи“ от Гогол. Постановката е дело на руския режисьор Денис Азаров с участието на: Асен Данков, Адриан Филипов, Антъни Пенев, Петьо Кръстев, Георги Енчев, Генадий Николов, Сергей Константинов, Нина Илиева-Петков, Мария Йорданова, Бориса Сарафова, Камелия Хатиб, Васил Витанов и Александър Кънев. Текстът е преведен от Василка Бумбарова, сценограф е Иля Кутянски, художник на костюмите - Ваня Боуден, а композитор - Вадим Каверин.

На 15 май ДКТ „Иван Радоев“ участва в Международния фестивал на комедийния спектакъл в Габрово. В програмата от 13 до 17 май са включени 8 представления. Плевенската трупа ще се представи с постановката „Господа, другари, pichove и дами“ по текстове на Виктор Липин, Гогол, Чехов и Хашек. Сценичният вариант и режисура са на Димо Дешев.

Ръководството на плевенския театър пожелава успех на всички!

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design