ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевен: Единният център за начална подготовка отваря врати за празника си

Общество
13.11.2017  |  13:41
430

В навечерието на празника на Сухопътни войски – 19 ноември, Единният център за начална подготовка в Плевен ще чества тържествено с гости и жители на региона на 16 ноември във войскови район 1163 (бившето ШЗО). Вратите на формированията от състава на Центъра ще бъдат отворени за обществеността в 10.00 часа. Тогава ще започне тържествената програма, която включва строяване на личния състав и приемане на строя от командира на Единен център за начална подготовка полковник Николай Бешев, награждаване на военнослужещи, постигнали отлични професионални резултати, след което ще се извърши показ на въоръжение и техника.

В рамките на Деня на отворените врати основните образци на въоръжение и техника на формированията ще бъдат изложени на специално развърнати места. Военнослужещите ще покажат бойна машина на пехотата БМП-23; Мерцедес G 270 FB 6, противотанкова гранатохвъргачка СПГ – 9, ракетен комплекс „Стрела-2М”, зенитна установка „ЗУ-23-2 (КОМ)”, леко стрелково оръжие – пистолет „Макаров”, и бинокъл Б8x30, автомат „Калашников” - АК - 7,62 мм, лека картечница ПК и ръчна противотанкова гранатохвъргачка РПГ-7В. Ще демонстрират изпълнение на нормативи по разглобяване и сглобяване на 7,62 мм АК и пълнене на пълнител. Ще покажат елементи от операции по поддържане на мира.

На мултимедиен екран ще бъдат презентирани моменти от войсковия живот на личния състав на формированията, както и презентационни филми за Сухопътните войски. Празничната атмосфера ще се допълва от военни маршове, съобщиха от Центъра.

Приятелите на Българската армия ще имат възможност да направят своите вълнуващи снимки за спомен и да усетят духа на празничния ден на Единия център за начална подготовка.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design