ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевен е домакин на Дните на Москва в България

Култура
03.10.2018  |  10:01
995

Заедно със София и Варна Плевен е домакин на Дните на Москва в България. Събитието се организира от Правителството и Префектурата на Централния административен окръг /ЦАО/ на руската столица  в дните 2 – 5 октомври и е посветено на 140-годишнината от Освобождението на България от турско робство. Дните на Москва в Плевен ще се проведат днес, 3 октомври.

По този повод днес в Плевен ще гостува официална делегация от Департамента по външноикономически и международни връзки при Правителството на Москва и от ЦАО на гр. Москва – побратим на Плевен, водена от Александър Малиничев - ръководител на апарата на Префектурата на ЦАО. Те ще бъдат придружени и от спортна делегация.

Официалните гости ще бъдат приети за официална среща от кмета Георг Спартански.

В 11.30 часа в конферентната зала на хотел „Ростов” ще бъдат показани презентация за новостите в благоустройството в руската столица и филмът „Плевен: Краят на войната. Началото на Европа”, посветен на Плевенската епопея.

В 13.00 часа московската делегация и ръководството на Община Плевен ще поднесат цветя пред Вечния огън в Параклиса мавзолей „Св. Георги Победоносец”.

В 13.30 часа ще бъдат открити приятелските срещи между млади московски и плевенски шахматисти в Актовата зала на Община Плевен.

В 17.30 часа в ХГ „Илия Бешков” ще бъде открита изложбата „Москва фестивална”.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design