ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевен: Две номинации за „Икар“ за ДКТ „Иван Радоев“

Култура
13.02.2018  |  16:51
801
Антъни Пенев е номиниран за дебют, Надя Дердерян - за поддържаща женска роля. И двете отличия са за спектакъла „Вишнева градина“

Актьори на плевенския Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ са номинирани от театралната критика за тазгодишните професионални награди „Икар“. Тази и други добри новини за театъра съобщиха на специална пресконференция директорът на театъра Васил Василев и драматургът Елена Ангелова.

Две са номинациите за нашата трупа. Едната е за дебют на Антъни Пенев за ролята на Пьотр Сергеевич Трофимов във „Вишнева градина“ от Антон П. Чехов, реж. Василий Сенин. Другата номинация е за Надя Дердерян за поддържаща женска роля - на Варя, отново във „Вишнева градина“ на Сенин, представление на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ - Плевен. За втора поред година нашият театър отново е с номинациите за наградите на САБ „Икар“. Ние сме единственият извънстоличен театър с такова признание, заяви с основателна гордост Васил Василев.

Интензивната програма на театъра продължава и през този месец. На 23 февруари ще гледаме нещо, което за първи път се поставя в Плевен, за да се направи операта по-популярна. С участие на международен екип с режисьори от Сърбия и Хърватия.

Друго важно нещо, което го има и през този месец, е „Събота в театъра“. Три събития за различни аудитории в един ден. Състоя се премиерата на “Феята разказва...“, на 17 февруари е беседата в „На театър в събота“, а темата е „Театърът на 90-те“, където в един свободен диалог ще се говори за театър, за магията на това изкуство и интересни и любопитни прийоми в него през годините. От 19 часа пък е спектакълът „Островът на робите“. „Театрална събота“ с детско представление, спектакъл, лекция ще продължи, като задължително през март всяка събота ще има детско.

След 21 години Ирена Ненчева отново е в плевенския театър и вече има първата си премиера в детския спектакъл „Феята разказва“ заедно с децата, с които ще изиграят историята на „Снежанка и седемте джуджета“.

„Ловец на приказки“ по Братя Грим пък е новата пиеса, чиято премиера ще се случи на 29 март. Представлението ще се играе на голяма сцена.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design