ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевен: Дом Кафе с неделна работилница за Хелоуин

Общество
21.10.2014  |  17:17
928

Неделна работилница за празника Хелоуин е поредната интересна проява, която са замислили домакините от Дом Кафе в Плевен. Желаещите да се включат са поканени в неделя, 31 октомври, от 15 часа, на познатия адрес на ул. »Княз Борис» в града.

Неделната неработилница този път ще бълва огън в тиквени фенери, идеи за издълбаването им и страховити надписи върху дрехи и листи за украса. Да си сътворим украсата за един страховит и ДУХовен 31ви октомври. "Донесете си ТИКВИ, бои, ножове, настървение за сътворение...", гласи поканата от Дом Кафе. Входът е свободен.

Вечерта ще има и истинско Хелоуин парти. Началото е обявено за 22,30 часа. Яхни метлата и ела на едно ДУХовито парти, казват от Дом Кафе. Премяната е задължителна, входът за магьосници - безплатен, паркингът за метлите им - също.

Хелоуин e маскарад, който се провежда на 31 октомври най-вече в англоговорещите страни Великобритания, Ирландия, Канада и САЩ. Началото си води от келтския езически ритуал Самайн и съвпада с честването на католическия ден на Вси светии. От години празникът има своите почитатели и у нас. По традиция на този ден децата носят страшни костюми, тиквени фенери и обикалят съседите си, като искат бонбони и сладки с предупреждението, че ако не получат такива, ще им "изиграят номер".

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design