ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевен: Детска игра с огън предизвика два пожара

Крими
04.04.2019  |  12:53
281

Детска игра с огън предизвика пожар, при който са повредени два ветрогенератора, съобщи Областната дирекция на МВР в Плевен.

Огненият инцидент станал в землището на село Сомовит в местността Пирамидата. На място са изпратени служители на РСПБЗН - Гулянци, които са потушили пламъците. Извършен е оглед на местопроизшествието, при който е установено, че напълно са унищожени две пера на ветрогенератори.

От проведените оперативни действия е изяснено, че непълнолетен – 14-годишен от София, при игра със запалка по непредпазливост е запалил суха трева в близост до ветрогенераторите, което е причина за възникналия пожар. Момчето е разпитано в присъствието на инспектор от детска педагогическа стая. Нанесените материални щети са в процес на установяване, уточняват от полицейската дирекция.

На 3 април 15:25 часа в Оперативен център при РДПБЗН - Плевен, е постъпил сигнал за пожар на сухи треви в село Шияково. Незабавно са изпратени служители на РСПБЗН - Гулянци, които са локализирали пожара. Изгорели са 30 метра кабели на ЧЕЗ, 80 метра оптичен кабел, 80 метра коаксиален кабел, табло за интернет, 40 метра кабел за интернет и 40 метра за кабелна телевизия. Извършен е оглед на местопроизшествието. Установено е, че при игра с кибрит на открито 10-годишен е причинил пожара. Пламъците са тръгнали от запалени на улицата изсъхнали храсти. После се пренесли на три дървета и обхванали ел. табло на електропреносната мрежа. Пострадали няма.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design