ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Плевен: 119 са подадените молби за настаняване в общински жилища за година

Общество
14.01.2015  |  09:40
2 031
Наемателите, желаещи да закупят общинско жилище, вече имат право да избират само от включените във фонд „Продажби“

119 са подадените молби в Община Плевен за цялата 2014 година к с искания за настаняване в общински жилища. От тях удовлетворени са 60.

Данните съобщи пред медиите Петя Василева - зам.-председател на Общинския съвет и председател на Комисията за общински жилища.

По-малкият брой удовлетворени молби за миналата година в процентно съотношение в сравнение с 2013 г. се дължи на не малкия брой освидетелствани жилища за предстоящо събаряне, което намалява броя на жилищата във фонд „Под наем“. Такива са около 15 жилища, обитателите на които е трябвало да бъдат преместени в годни за обитаване жилища, обясни Петя Василева.

Василева съобщи и данни за това колко общински жилища има във всеки един от наличните в община Плевен четири фонда. Във фонд „Под наем” жилищата са 603 на брой, фонд „Ведомствен” - 31, фонд „Продажби” - 26, и фонд „Резервен“ - 6 жилища. Общинската съветничка коментира, че при работата си Комисията за жилищното настаняване в Плевен вече удовлетворява предимно молби на многодетни семейства. Променена е и практиката наемателите, ползвали две години едно общинско жилище, да имат правото да го закупят след това на преференциална цена. Оказа се, че от този регламент са се възползвали редица недобросъвестни граждани, закупили общински жилища на ниски цени, след което ги продават в пъти по-скъпо на пазара. Нови правила прекратяват тази порочна практика в Плевен. С промените наемателите, желаещи да си закупят общинско жилище, вече имат право да избират такова само от включените във фонд „Продажби“.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design