ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Отново големи успехи в шотокан карате за плевенските състезатели

Спорт
07.06.2018  |  16:38
966

На 2 и 3 юни в Габрово се проведе Национална купа и Национално отборно първенство по шотокан карате-до за 2018 г. Двете състезания включваха всички възрастови групи и всички състезателни дисциплини в шотокан. Общо 465 състезатели се включиха в надпреварите. Паралелно се проведе курс и изпит за съдии на Световната шотокан карате-до организация под ръководството на шефа на съдиите сенсей Колин Пут - 8 дан.

Плевенският шотокан клуб излъчи 49 състезатели и двама съдии /Марк Томов и Бетина Кисьова/. Равносметката за тяхното участие е спечелени 12 златни, 7 сребърни и 15 бронзови отличия. Така плевенските състезатели оглавиха челните класации в двете най-важни състезателни дисциплини - ката и шобу ипон кумите.

Златни отличия спечелиха:

- Йонан Михайлов - двоен златен медалист, който въпреки 7-годишната си възраст заявява сериозни претенции за бъдещи успехи.

- Ивайло Василев - златен медал на ката при 7 г. момчета. Ивайло също тази година прави изключително успешно представяне.

- Анатолий Стефанов - за него това е първи златен медал, за който се бори 3 години и заслужено спечели.

- Никола Чонов - вече със златен медал и в шобу кумите. Никола е миналогодишният шампион на ката.

- Мариян Тодоров - това е пореден златен медал за Мариян след републиканската титла тази година. Той е ученик на Спортно училище – Плевен с профил шотокан карате-до.

- Елка Панайотова - златен медал на шобу кумите и хеттрик. Елка е републиканска и европейска шампионка от купа през 2018 г. С третия златен медал тя затвърди позициите си на най-високото място на стълбичката. Ученичка е на Спортното училище.

- Натали Йонкова – за нея това е поредно златно отличие. Натали е европейската шампионка за 2018 г. по шотокан в дисциплина шобу кумите. Сега тя отново затвърди позицията си на върха в класацията при девойките. Ученичка е на Спортно училище – Плевен.

- Мирела Йолова - златен медал в шобу кумите и неизменна шампионка в тази дисциплина. Мирела се класира и трета на ката при 16 - 17 г. девойки.

- Васил Брайков - златен медал на ката при 14-15 г. юноши, което е пореден успех в тази дисциплина от Националното първенство 2018 г. Васил се класира и 3-ти на шобу кумите с две победи и 1 загуба.

Сребърните медалисти са:

Константин Василев - ката

Стефани Ангелова - ката

Младен Тодоров /дебютант/ - сребърният медал при 14-15 г. юноши на ката

Дариан Абди - сребърен медал на ката при 6 - 7 г. момчета

Виктор Владимиров – за него това бе първо състезание по шотокан Виктор е втори и в санбон кумите при 10 - 11 г. момчета

София Калчева - сребърен медал в санбон кумите 10-11 г. момичета. За София това бе първо състезание на шотокан и постигнатото е сериозен успех за нея

Елица Станчева - сребърна медалистка от Националното първенство 2018 г., сега и от купата. Елица затвърждава позицията си на стълбичката.

Бронзови медали спечелиха:

Цветомир Симеонов – ката 14-15 г.

Амира Абулибде – ката 8-9 г.

Теодора Иванова – санбон кумите 6-7 г.

Мария Славчева - санбон кумите 6-7 г.

Великослав Василев – кихон ипон кумите 10-11 г.

Максимилиян Рупчански – шобу кумите 12-13 г.

Гергана Атанасова – шобу кумите 14-15 г.

Емилия Кирова – шобу кумите 16-17 г.

Отбор шобу кумите – микс: Васил Брайков, Мариян Тодоров, Венелин Ангелов, Габриел Рупчански, Елка Панайотова, Гергана Атанасова и Елица Станчева

Отбор юноши до 55 кг в състав: Васил Брайков, Никола Чонов и Илхан Василев

 

Едни от най-значимите ни постижения са при мъже и жени, където се състезаваха вече порасналите юноши и девойки на Плевен.

Ивайло Боев е със златен медал при мъжете тежка категория, побеждавайки категорично опонентите си. За Ивайло предстои изпит за черен пояс – 1 дан, за който притежава нужната подготовка и качества.

Марк Томов в шобу кумите, мъже, е с бронз. Марк се яви и за съдия по шотокан и очаква своя лиценз. Той също се подготвя за повишаване на нивото си - 2 дан.

Ива Кръстева – шобу кумите, жени, и Петя Николова – шобу кумите, жени, са с бронзови медали. Двете отново доказаха качествата си и заслужено намериха място на стълбичката.

Златният ни отбор по шобу кумите: Мариян Тодоров, Венелин Ангелов и Габриел Рупчански, показа отлична игра и сериозна борба с класни отбори /НСА "Файтърс" и домакините от „Янтра“/. Те достойно защитиха името на клуба, на Плевен и на Спортно училище „Георги Бенковски“.

Отлично представяне направиха и Тихомир Тодоров, Даниела Дуканова, Георги Цветанов, Ален Филипов и много други състезатели на клуба.

„Адмирации за всички наши състезатели, които надскочиха собствената си летва на това състезание - това е най-добрата победа! Адмирации за всички наши състезатели, които рискуваха, взеха трудни, но правилни решения и победиха - това са най-ценните умения, които ще им останат от карате за живота. Адмирации за всички, които защитиха авторитета на клуба ни, на Плевен и на треньорите си!“, заяви след последното състезание за сезона старши треньорът на клуба Милена Кирниколова. „Убедена съм, че нашите състезатели ще продължат да следват пътя на непобедимия воин, за да надграждат качествата си и да дават добър пример на поколенията след тях”, коментира още тя.

 

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design