ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Отличиха най-добрите в детския конкурс „Пчеларството - Екология и плодородие“

Култура
15.02.2015  |  13:30
1 685

Общо 317 рисунки на деца от над 30 школи и училища в страната участваха тази година в конкурса " Пчеларството - Екология и плодородие , пчелния мед - здраве и дълголетие", в рамките на 13-то Международно пчеларско изложение - договаряне, Плевен 2015. На церемония днес организаторите на изложението - „Партнерс Експо“ и Областния пчеларски съюз, връчиха и наградите на отличените таланти в отделните категории.

 

Тази години конкурсът се проведе в три възрастови групи - участници до 6-годишна възраст, от 6 до 12 години и от 12 до 16 години. Изпратените творби в разделите „Рисунка“ и „Приложно изкуство“, бяха оценявани от жури с председател художникът Мирослав Минчев и членове: Красимир Рангелов, Мариета Калъпова и Атанас Атанасов. За първа година част от конкурса бе и раздел за фотография.

Всички отличени получиха днес грамоти и по бурканче мед, като наградени има от всички краища на България. Сред отличените са деца от Плевен, Ловеч, Русе, Любимец, Варна, Летница и др. Част от участниците лично получиха наградите си, а други бяха изпратили представители на своите школи.

 

Освен десетките индивидуални отличия, бяха връчени и колективни награда за участие в конкурса. Те са за СОУ „Иван Вазов“ - гр.Плевен и за ОДЗ „Пчелица“ - Шумен. Награди за цялостно представяне получиха арт-школите от Шумен и Попово, Областният детски център в Русе и Центърът за работа с деца в Червен бряг.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design