ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

От 20 юни затварят за основни ремонти още четири детски заведения и едно училище в Плевен

Общество
05.06.2018  |  15:18
540
Общината изготвя график къде и как да бъдат сформирани сборни групи с децата от временно затворените забавачници
Така ще изглежда след ремонта детска градина „Щурче“

Започналото през март поетапно затваряне на детски градини и ясли за основни ремонти по проекта на Община Плевен „Подобряване на условията за предоставяне на модерни образователни услуги в областта на образованието” ще продължи с втора група заведения до края на юни. Това съобщи зам.-кметът Стефан Милев.

Първите три детски заведения, в които ремонтите вече текат - „Юнско въстание”, „Теменуга” и „Дружба”, се очаква да бъдат готови до средата на юли. „Имаме уверение за това както от изпълнителите, така и от строителния надзор, и от инвеститорския контрол на Общината. За втората група детски заведения - градините „Ралица”, „Щурче”, „Калина”, детска ясла „Гергана” и училище „Христо Ботев”, ремонтните дейности трябва да започнат към 20 юни“, поясни Стефан Милев.

Той допълни, че тази седмица ще се проведе среща с фирмите изпълнители. „Ще се постараем да стигнем до споразумение с тях ремонтите да приключат не както е в предварително заложения краен срок 10 октомври, а до 15 септември. Желанието ни е за първия учебен ден да бъдат приключени всички строително-монтажни дейности и да приемем децата в обновена учебна среда. Задачата е амбициозна, но мислим, че ще се справим”, каза още Милев.

Системата за разпределение на децата от излизащите в ремонт градини в тези, които работят, ще е същата, както досега. В момента се прави проучване колко от близо 400-те деца от градините в ремонт ще посещават забавачница през лятото. Ще бъде изготвен график, съобразен с желанието на родителите и възможностите на другите градини за сформиране на сборни групи.

„Навсякъде, където има сборни групи, ще се стремим децата да са в оптималния брой от 30. Там, където се налага да са повече, имаме идеи при тях да влиза още един педагог, за да се осигури нормален учебен процес и родителите да са спокойни. А за да няма ремонт на ремонта и да бъдат избегнати лоши практики от миналото, контролът е завишен и по отношение на строителните дейности, и по отношение на озеленяване, хоризонтална и вертикална маркировка. В момента нямаме притеснения относно качеството и сроковете на извършващите се ремонти”, заяви Стефан Милев.

Договорът за изпълнение на проект „Подобряване на условията за предоставяне на модерни образователни услуги в областта на образованието” е за безвъзмездна финансова помощ на стойност над 10,2 млн. лв. Предвижда въвеждане на мерки за енергийна ефективност, ремонт и реконструкция на сградите и на прилежащите им дворни пространства за 9 обекта на образователната инфраструктура в общината.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design