ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Обявиха проявите за тържественото честване на 141 години от освобождението на Плевен

Общество
27.11.2018  |  15:27
370
Снимка: архив

С поредица прояви ще бъде отбелязан тази година 10 декември – Ден на освобождението на Плевен от турско робство и на признателността на гражданите към загиналите за неговото освобождение. Програмата бе огласена официално тази седмица от местната администрация

Инициативите започват още на 5 декември /сряда/. Тогава от 14 часа в Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“ ще се проведе урок по родолюбие на тема „Освобождението на Плевен“ с участието на ученици от НУ „Христо Ботев“ - Плевен. Същия ден от 17 ч. в Художествена галерия „Илия Бешков“ ще бъде открита изложба - графика „10 декември - ден на признателност“.

Събитията продължават на 6 декември /четвъртък/ от 11 ч. отново в Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“. Тогава там ще бъде открита изложба „Книги от златния фонд на РВИМ за Руско-турската война 1877-1878 г. и Плевенската епопея“.

На 7 декември /петък/ от 9.30 ч. отново в Панорамата ще се проведе урок по родолюбие с ученици от НУ „Отец Паисий“. От 11 ч. в петък ще бъде открита и постерна изложба „Памет в бъдещето“. Експозицията ще бъде разположена на оградата на Къща музей „Цар Освободител Александър II“

Кулминацията на честванията е на 10 декември. Тържественият ритуал тогава ще започне в 11 ч. на площад „Възраждане“, а от 12 ч. в ДКТ „Иван Радоев“ ще започне празничен концерт с участието на Плевенска филхармония и Общински хор „Гена Димитрова“.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design