ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Общински съветници атакуват увеличението на данъка на автомобилите в Плевен

Политика
07.02.2019  |  14:24
506
Те са сезирали областния управител за незаконосъобразно решение на местния парламент
Снимка: Общински съвет на БСП

За незаконосъобразно решение, с което се вдига данъкът на МПС в Плевен, е сезиран областният управител. Общинският съветник от БСП Бойко Тодоров и неговият колега Николай Маринов /НФСБ/ са внесли на 6 февруари сигнал за нарушения на правилника за работа на местния парламент. Това е довело до опорочаване на вота за новите данъци в заседанието от 31.01.2019 г., алармират съветниците, съобщиха от общинското ръководство на БСП.

Според сигнала първоначално гласуваното с мнозинство решение за ниски данъци на колите станало обект на процедурни хватки и манипулации, дирижирани от общинския съветник от ГЕРБ Петя Василева. Тя подтикнала на глас и с жестове колегата си Ибрям Мусов, избран от листата на коалицията “Плевен може, Плевен побеждава” на кмета Георг Спартански, да промени дадения вече вот за минимални ставки, се твърди в сигнала до областния управител. Целта била да се стигне до прегласуване, за да се приемат предлаганите от общинската администрация в лицето на кмета по-високи данъци. Прегласуването се състояло след 15-минутна почивка, а не веднага, както е по правилник. При неправомерно поисканата процедура някои общински съветници променили гласа си, а Ибрям Мусов заявил, че не разбрал за какво гласува първия път.

По този съмнителен начин били приети предложените високи данъци за МПС в Плевен. Може да се предположи, че грубо, с натиск и в съучастие на различни сили в местния парламент, е погазен правилникът за неговата работа, а плевенчани за пореден път са заложници на апаратни игри и нов скок на местните налози, обезпокоени са съветниците Бойко Тодоров и Николай Маринов. Те разчитат на компетентната намеса на областния управител в този срамен за институцията “Общински съвет” акт, твърдят още от ръководството на БСП. Видео от скандалното заседание било излъчено и в централната информационна емисия на една национална телевизия и може да бъде видяно в платформата Ютуб.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design