ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Новият площад на Плевен с 4-годишна гаранция след ремонта

Общество
14.01.2015  |  15:35
2 026
Отчетоха свършеното по мащабния проект на среща в местната управа

Новият площад на Плевен вече има Акт 15. По договор обновената централна градска част е с 4-годишна гаранция и при наличие на дефекти в посоченото време те ще бъдат отстранени за сметка на фирмата изпълнител.

Това стана ясно днес на среща в местната управа, където се проведе заключителната среща по повод приключването на мащабния проект „Обновяване и модернизация на физическата среда чрез реконструкция на Централната пешеходна зона на град Плевен“. Свършеното по него бе отчетено от ръководителя на проекта Евгени Генов, зам.-кмета Дамянка Владимирова и представителя на инвеститорския контрол инж. Мария Иванова.

 

Дейностите за обновяване на централната зона на Плевен по проекта са общо на стойност 5 662 390 лв., като безвъзмездната финансова помощ по ОП „Регионално развитие“ е 4 483 279 лв., припомни Генов. Срокът за изпълнението им бе от 20 май 2013 г. до 19 януари 2015 г. Проектът включваше работа по два подобекта - площад "Възраждане" и прилежащите му пешеходни пространства към Военен клуб, НЧ „Съгласие” и от зала „Катя Попова” до площад „Свобода”, и ремонт на централния градски фонтан на пл.”Възраждане”.

При ремонта на площада е положена общо 20 374.75 кв. м нова настилка в три цвята, 982 кв. м тактилни ивици за хора с увреждания, подменени са основно и бордюрите. Монтирани са и 71 антипаркинг елемента, 5 афишни колони и 3 вида пейки - 56 обикновени, 15 за хора с увреждания и 6 трапецовидни, както и 45 кошчета за смет.

На срещата бе обърнато специално внимание на въпроса с озеленяването на площада. По проекта е подменена растителността и част от дърветата в района. Отсечени са 20 изсъхнали и заболели дървета, други две, намиращи се пред Областна администрация, са преместени. Новите зелени площи са 1.02 дка, като общо на площада вече има 6.62 дка в зелено. Отново са засадени 122 различни дървета, като всички те са доставени от български разсадници.

По централния градски фонтан е направена цялостна подмяна на ВиК системата, като е останал caмо захранващият колектор. Извършена е и 72-часова проба с демо версия. Фонтанът има възможност за програмиране на водните и светлинни ефекти.

Част от ремонта е и новото парково осветление и ново осветление на Мавзолея с 52 прожектора. Осветлението се командва от специална система за управление, която ще бъде монтирана в сградата на Община Плевен. Системата поддържа режим на работа по предварително зададен график и външен часовник и следи разходите на електроенергия.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design