ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Найден Зеленогорски: Реформаторите ще гласуваме „против“ промяната на пенсионния модел

Политика
17.12.2014  |  17:27
2 386
Искам да разбера защо работещ пенсионен модел се променя в „12 без 5“ без обсъждане, каза Зеленогорски и предположи, че това се прави, за да се запълни дупката в бюджета на НОИ.
Найден Зеленогорски

На заседание на Парламентарната група на Реформаторския блок взехме решение да гласуваме против промяната на пенсионния модел, обявена от ГЕРБ. Механизмът на вземане на решението е тревожен. Според нашето споразумение с ГЕРБ, решенията се вземат с консенсус, какъвто с РБ не е постигнат. С нас дори нямаше разговор - нито Радан Кънев, нита аз, нито вицепремиерът Меглена Кунева бяхме информирани, че се готви подписване на такъв меморандум.

Това заяви днес в предаването „Здравей, България“ на Нова телевизия зам.-председателят на „Движение България на гражданите“ от РБ и съпредседател на парламентарната група на Реформаторите Найден Зеленогорски.

Зеленогроски съобщи, че Председателският съвет на РБ, в който са председателите на партиите от РБ, част от които са министри в кабинета, също не е бил информира за решението на ГЕРБ. „Не може толкова сериозни промени на пенсионен модел, въведен преди 15 години от десните политически сили, които сега РБ наследява, да се променя просто така – без дебат, без обсъждане с работодателите, без общо решение с коалиционните партньори от РБ, категоричен бе Зеленогорски.

Предложението на Реформаторите е да се отложи вземането на решението за пенсионната реформа, тъй като то няма връзка с Бюджет 2015. Искам да разбера защо работещ пенсионен модел се променя в „12 без 5“ без обсъждане, каза Зеленогорски и предположи, че това се прави, за да се запълни дупката в бюджета на НОИ. Въпросът е, че тази дупка трябва да се запълва с икономика и с вноските на работещи хора, които плащат осигуровки, а не да се търсят такива начини, които са извън всякакъв консенсус, подчерта бившият кмет на Плевен.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design