ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Над 600 участници се включиха във фолклорно надпяване в Кнежа

Култура
01.05.2019  |  15:03
330
Снимки: Фейсбук

Първи май - Международният ден на труда, бе изпълнен с много песни, танци и веселие в Кнежа. В парк „Гергана“ край града над 600 участници излязоха на сцената на фолклорното надпяване „Майски Кукутановец”.

Вокални групи от общините Кнежа, Плевен, Ловеч, Луковит, Козлодуй, Искър, Гулянци, Борован, Червен бряг, Бяла Слатина и други пяха и се забавляваха заедно под звуците на българската народна музика. Официални гости на празника бяха народните представители Владислав Николов и Ралица Добрева, както и евродепутатът Андрей Ковачев.
По време на фестивала се състоя и кулинарна изложба, подготвена от Института по царевицата, училищата, детските градини и пенсионерските клубове от общината. Беше осветена и раздадена курбан чорба за здраве и благополучие на всички присъстващи. Кулминацията на празника бе концертът на големия български народен певец Илия Луков, който приповдигна настроението на многобройната публика.

„Благодаря на всички групи, които се включиха в надпяването! Радвам се, че нашият фестивал се превърна в емблематично събитие за Кнежа и събра рекорден брой участници! Благодаря и на всички, които се включиха в кулинарната изложба и за вкусните традиционни ястия, които приготвиха! Съхраняването на българските обичаи и традиции е основната цел на днешното събитие и аз съм изключително горд, че заедно успяваме да популяризираме и предадем българските песни и фолклор“, сподели кметът на Община Кнежа Илийчо Лачовски на страницата си в социалната мрежа Фейсбук.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design