ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов подаде оставка

Общество
14.05.2019  |  10:39
420
Премиерът Бойко Борисов я прие

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов подаде оставка, съобщиха от пресцентъра на министерството. Премиерът Бойко Борисов я прие. В мотивите Порожанов обяснява,  че не желае атаката срещу него да влияе върху правителството.

 „Смятам, че положих всички усилия работата в едно от най-големите като обхват министерства да върви успешно“, заяви министър Порожанов. В сектора има много проблеми и със сигурност не всички са решени, но за всеки е направен опит за намиране на балансирано и справедливо решение. Резултатите за развитието на земеделския отрасъл ясно показват възходящата тенденция, такава се отчита и по отношение на износа на  селскостопански стоки. Министерството изнесе изключително успешно Председателство на Съвета на ЕС с организирането на десетки събития и напредък по най-важната тема за сектора - Общата селскостопанска политика след 2020 г. В този период активно беше поставена темата с борбата срещу двойните стандарти при храните, която намери решение в пакета директиви, приети от Европейската комисия и Европейския парламент.

Комуникацията със сектора  винаги е била открита и прозрачна за поставянето, разглеждането и решаването на всички належащи въпроси, се казва в прессъобщението. Министър Порожанов изказва своята благодарност за работата си със земеделските производители и браншовите организации.

 

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design