ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Министър Радев в Плевен: Най-важното е, че след бурята няма жертви

Общество
16.05.2018  |  16:53
727
Добре е, че предварително е направена профилактика

„След бурята, която връхлетя града ви, най-важното е, че няма жертви. Добре е, че предварително е направена профилактика – от 2 години се кастрят опасните дървета. Дано да ме чуят кметове и на други населени места – да отделят пари и да правят същото.“ Това заяви при посещението си днес в Плевен министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Той бе в района заедно с комисар Никола Николов, директор на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението", за да се запознаят с щетите от бурята във вторник вечерта. Двамата видяха лично как работят екипите, мобилизирани за отстраняване на последиците от природната стихия.

По повод отнесените покриви на къщи в село Гривица министърът добави: „Добре е хората да внимават за собствените си сгради. Там, където собствеността е държавна, отговорността е на държавата. Собствениците на частни имоти трябва вече да започнат да си мислят за застраховки. Особено тези, които не са възрастни и са малко по-заможни. Да си помогнем сами и да не чакаме само от властта.“

„Вчера през целия ден бяхме в непрекъсната координация с колегите от Агенцията за борба с градушките. 178 противоградни ракети са изстреляни, преди бурята да стигне дотук. Използвам случая да поздравя областната управа и Общинския съвет на Плевен за това, което са свършили. Организацията, която са създали, е много добра. Превантивните марки са от изключително важно значение“, допълни комисар Николов.

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design