ИЗБЕРИ: БРЯГ NEWS | БРЯГ РУСЕ | ПОСОКИ ПЛЕВЕН | НЮЗ ГЛАС ЛОВЕЧ | СИЛИСТРЕНСКИ БРЯГ

 

  

Милица Гладнишка и Филип Аврамов плениха Плевен с таланта си

Култура
01.10.2018  |  16:51
1 575
Двамата бяха солисти и водещи в концерт-спектакъла „Оскарите в музиката”, представен от Плевенската филхармония

На 28 септември Плевенската филхармония представи един от последните си интригуващи проекти в зала „Емил Димитров” на читалище „Съгласие”. „Оскарите в музиката” е концерт-спектакъл, създаден по сценарий на Юлия Манукян, а оркестрациите са дело на Левон Манукян. След представянето на „Оскарите в музиката” в Добрич, София, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Силистра, Козлодуй... и плевенчани бяха пленени от таланта и майсторството на Милица Гладнишка и Филип Аврамов – солисти и водещи, които ни разходиха по червения килим.

Многобройната публика бурно аплодира изпълненията на плевенските филхармоници под диригентството на Левон Манукян, които започнаха концерта със своеобразна увертюра. В нея бяха включени фрагменти от филмираните „Хованщина” – опера от Мусоргски, „Сантиментален валс” от Чайковски (из филм за композитора), Симфония № 25 от Моцарт (из филма „Амадеус”), музика от Шопен (из филма „Пианистът”), „Един американец в Париж” на Гершуин и „Уестсайдска история” на Бърнстейн. (Мултимедията, отново дело на Юлия Манукян, припомняше на присъстващите вълнуващи мигове от тези филми, отличени с „Оскар” – най-значимата филмова награда в САЩ.)

Изпълненията на Милица Гладнишка – песни от „Магьосникът от Оз”, „Закуска в Тифани”, „Ла ла ленд”, се редуваха с тези на Филип Аврамов – от „Caddy”, „Кръстникът”, „Армагедон” и „Тарзан”. Затрогващо и прочувствено прозвуча саундтракът от „Списъкът на Шиндлер” със солист Нина Стоянова – концертмайстор на оркестъра. Плевенските филхармоници изпълниха популярни теми и фрагменти от „Челюсти”, „Роки”, „Междузвездни войни”, „Извънземното”, „Властелинът на пръстените”... Възхищение и бурни аплаузи предизвикаха дуетните изпълнения на Милица и Филип от филмите „Красавицата и Звяра” и „Артър”. Много хумор и смях, любопитни и интригуващи подробности около присъдените награди „Оскар”, създателите и изпълнителите на музиката, както и професионализма, с който бяха поднесени, доставиха удоволствие на всички в изпълнената до краен предел зала.

Левон Манукян, който дирижира концерти в България, Швейцария, Италия, Гърция, Австрия, Германия, Словакия, Македония, Хърватия, осъществи вече няколко проекта с Плевенската филхармония. Той с удоволствие работи с плевенските музиканти, защото целият оркестър, екип и ръководство, както и плевенската публика му носят положителни емоции. Радва се, че успява да привлича млади хора в концертната зала, които слушат любимата си музика, поднесена от симфоничен оркестър. И този път той успя в своите намерения и заедно с всички участници ни доставиха истинска радост.

Августина СЕРАФИМОВА

Снимка: авторът

ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ    ЧЕТЕТЕ ОНЛАЙН

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ
КАЛЕНДАР | Моля, кликнете върху 2 дати

 

 

 

 

© 2014 Briag News.Всички права запазени!
Web Design & SEO by Zashev Design